Υπέροχο Ροσμπίφ με μικρές πατάτες

Ένα στάνταρ φαγητό όταν κανείς έχει καλεσμένους ή για μια πιο ειδική μέρα το μοσχαρίσιο ροσμπίφ ή νουά στα καθ’ ημάς με πατάτες είναι μια τέλεια επιλογή. Εδώ οι πατάτες είναι baby, σωτάρονται κι αυτές ή αν θέλετε προστίθενται στο φούρνο επίσης.

PdT et roti
Μοσχάρι ροσμπιφ με μικρές πατάτες

Υλικά: 1 κομμάτι ροσμπιφ μοσχαρίσιο σε δίχτυ (1 1/2 κιλό περίπου), 1/2 διχτάκι πατάτες γαλλικές, 2 πιπεριές, σκόρδο, θυμάρι

Εκτέλεση: Ροδίζουμε από όλες τις πλευρές το ροσμπίφ σε 1 κουταλιά λάδι. Εναποθέτουμε στο ταψί του φούρνου. Στο σκεύος όπου ροδίσαμε (σωτάραμε) το κρέας σωτάρουμε τώρα τις μικρές πατάτες πλυμμένες καλά με τη φλούδα τους για περίπου 15 λεπτά. Στην πορεία προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε κύβους μετά από λίγο το σκόρδο και στο τέλος το τριμμένο θυμάρι. Αποσύρουμε σε 25 λεπτά περίπου. Στο φούρνο στους 200 καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου το κρέας έχοντας το περιχύσει στο μέσον του ψησίματος με μισό ποτήρι (ζεστό) νερό.

Στην πιατέλα τοποθετούμε το κρέας και γύρω τις ροδοψημένες πατάτες. Σερβίρονται αμέσως.
Συνταγή από priméale fr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s