Γεμιστές ντομάτες με ρύζι σαφράν

Ντομάτες γεμιστές
Γεμιστά με Ρύζι, Σταφίδες, Αμύγδαλα με αρωματικό Σαφράν

Λίγα λόγια για το ελληνικό Σαφράν (Greek Red Safron) αλλιώς Κρόκος Κοζάνης Ο βιολογικός κρόκος Κοζάνης κατατάσσεται στην Α΄κατηγορία βιολογικού κρόκου στον κόσμο. Μια ελάχιστη ποσότητα κρόκου προσθέτει εξαιρετική γεύση, χρώμα και άρωμα σε κάθε πιάτο. Φαγητά όπως κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, σάλτσες αποκτούν ένα νέο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

6 ντομάτες 100γρ ρύζι μακρύκοκκο 50γρ σταφίδες 50γρ αμύγδαλα εφιλέ 1/4 ποτηριού λάδι μισό λεμόνι 1κουτ. σούπας μέλι νήματα περίπου 24 σαφράν

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε για 1 ώρα τις σταφίδες σε νερό. Βράζουμε το ρύζι για περίπου 15 λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε τα νήματα σαφράν διαλυμένα σε λίγο νερό από το βράσιμο του ρυζιού. Κόβουμε το επάνω μέρος στις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Σ’ ένα τηγάνι χρυσίζουμε στο λάδι τα αμύγδαλα για ελάχιστη ώρα προσοχή μη καούν. Αναμειγνύουμε το λεμόνι με το μέλι και το λάδι. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες σταφίδες και όλα μαζί τα αδειάζουμε αναμειγνύοντας με πηρούνι στο ρύζι. Γεμίζουμε με τη γέμιση αυτή τις ντομάτες.

Φωτο Αρχική πηγή gastronomos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s